O klubu

Boksarski klub Ljubljana se ponaša s tradicijo in odličnostjo. Deluje že od leta 1992 in v tem času je oral ledino na prenekaterem področju.

Boksarski klub Ljubljana - ženski boks

foto: J. Suhadolnik

Prvi smo pri svoji vadbi uvedli študentski boks, leta 2003 organizirali prvo Prvenstvo v boksu za študente ljubljanske univerze, čemur je leta 2004 sledila pobuda in organizacija udeležbe reprezentance na Svetovnem študentskem prvenstvu v Turčiji ter še nekaj mednarodnih sodelovanj.

Ko je bil ženski boks v Sloveniji še nepredstavljiv, smo v svojem klubu predstavnicam nežnejšega spola že na široko odprli vrata. Od tedaj so stalnica v našem klubu (tako na rekreativni kot tudi na tekmovalni ravni). In ravno predstavnici Boksarskega kluba Ljubljana (K. Zatler in M. Tomšič) sta imeli leta 1999 prvi uradni slovenski dvoboj v Slovenski Bistrici ter utrli pot ženskemu boksu v Sloveniji tudi v okviru uradnega tekmovalnega programa.

Začetki Boksarskega kluba Ljubljana

foto: arhiv BK Ljubljana

Srce in gonilna sila kluba je bil in ostaja Sašo Taraniš, bivši boksar, trener boksa in profesor športne vzgoje ter vodilni strokovnjak na področju boksa v Sloveniji. V klubu pa se zavedamo, kako pomembno je dati priložnost tudi mladim rodovom, zato smo del trenerskega dela omogočili tudi njim. Vsi trenerji v našem klubu so za to delo ustrezno usposobljeni in imajo pripadajoč naziv.